Ik ben Mary-José de Jong-Knuvelder, een wereldburger sinds 1960. Een intens levend en belevende (schoon)dochter, vrouw, moeder, zus , nicht, tante en medemens. Een die van (liefdevolle) verbindingen houdt en het gevoelsleven omarmt als menselijkheid en wenselijkheid. Een ‘bruggenbouwer’ zo je wilt.

Van beroep ben ik therapeute wat ik met veel passie en liefde vorm en inhoud geef in mijn (holistische) praktijk waar je als mens in zijn geheel centraal staat. Gevoelens zijn voor mij belangrijk en schat hun bestaansrecht op waarde. Taal is ook belangrijk om ‘woorden te geven aan’, onszelf en onze indrukken te kunnen en mogen uitdrukken.

Spelen met taal mag ik graag doen. Dit doe ik middels mijn gedichten, eigen quotes, haiku’s , teksten en andere (taal)dichtvormen. Het liefste maak ik een geheel van een ‘praatje en een plaatje’. In eigen beheer heb ik een dichtbundel uitgegeven: ‘Gedichten die mijn wonden dichtten’ (alleen bij mij verkrijgbaar). Bewust in eigen beheer uitgebracht omdat ik niet gecensureerd wil worden.

Mary-José privé … je krijgt mij ‘puur’ vandaar ook de naam van mijn blog EMJEEPRIVEE.
Ik onderteken mijn werken allemaal met mijn meisjesnaam, ook dit is bewust. Ik maak ze immers zelf . Mijn creativiteit is belangrijk voor mij, behalve ‘creatief met taal’ mag ik ook graag schilderen, tekenen en Encaustic-Art beoefenen (schilderen met warme bijenwas). Deze en andere creatieve uitingen kun je hier vinden.

Ik deel graag en ontvang de ander graag in diens (creatieve) ‘zijn’. Ontmoetingen kleuren mijn leven. Graag ontmoet ik jou en ben ik benieuwd wat jij hier graag deelt van jouw ‘zijn’.

Een liefdevolle groet Mary-José