Creativiteit ontstaat vaak uit een vorm van (zielen) ‘pijn’… Of dit nu muziek, beeldhouwen, schilderen, dichten of taartbakken is. Het is waar we ons ‘gevoel’ in kwijt kunnen.
Het niet kunnen verwoorden/uitdrukken van je gevoel. Ik mag graag ‘uitstapjes’ maken als ik iets (nog) niet kan verwoorden of gewoon, omdat ik geen woorden heb, maar alleen gevoel.

Tekenen deed ik al heel jong, als ik materiaal had dat te kunnen doen. Later werd het houtskool, het zwart-wit had wat voor mij. Wellicht mocht ik de ‘kleur’ van het leven later (her)ontdekken 😉 . Later ben ik gaan schilderen, op houtpanelen en andere zaken. Doek mag wellicht nog eens ‘uit de doeken’ voor mij. Encaustic Art kwam later op mijn pad. Het letterlijk schilderen met warme bijenwas was een verwarmende ervaring. Dit omdat het mij zoveel antwoorden zichtbaar laat worden. Het is echt een proces van loslaten en laten ontstaan. Dat integreren. Kortom mijn ziel is er aan verk(n)ocht. Soms voeg ik het samen, het ‘praatje’ en het ‘plaatje’. Waarbij twee van mijn hobby’s soms veelzeggend bij elkaar komen. Een compleet en (ge)heel(d) plaatje.

Het teken- en schilderwerk, tekent mijn anders uit, en schildert ook kleurrijk mijn levensdoek.

Mary-José