4 gedachtes over “Gedicht: levensles

 1. Mijn leven hoeft niet anders te zijn, ik zou niet willen missen wat ik gehad/ervaren heb.
  Wel zou ik willen eerder anders gevoeld/geleerd had er mee om te gaan.

  Like

 2. En juist dát is het levensproces en je eigen les. Wat er gebeurd/overkomt is een .. hoe wij er zélf (als onszelf) uiteidelijk mee omgaan is wellicht het proces en de levensles. Wat je ooit ‘geleerd’ hebt aan moeten ‘overleven’ of om ergens bij te horen wil niet zeggen dat het je altijd zo zal dienen als toen je kind was. Opgroeien en volwassen worden ..jezelf weer (her)vinden en zijn is een proces waar wij wel zelf de verantwoordelijkheid voor dragen. (een keuze zo je wilt) . Dank voor je inhoudelijk reactie !

  Like

 3. Prachtig gedicht, maar als ik mag kiezen had ik sommige dingen niet mee willen maken en had er anders mee om gegaan.

  Like

 4. Ik zal niet zeggen dat ik al mijn ervaringen ‘gewild’ heb als zijnde ‘fijn’ …verre van. Toch hebben ze mij gebracht waar ik nu ben en wie ik kan zijn dankzij..of ondanks de ervaringen. Ze hebben mij geleerd veel te waarferen en te kiezen voor liefde en verbindingen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s