Een Kerstverhaal: Pimpelmees zonder alcohol.

Een ‘Kerstverhaal’:  Pimpelmees … zonder alcohol.

Eergisteren vloog er een pimpelmeesje tegen onze schuifpui….auw !

Daarachter zit ik meestal op mijn ‘stekkie’, mijn ‘landerijen’ te bezichtigen.

Uiteraard schrok ik toen het beestje na en flinke ‘pok’ tegen de raam op de grond bleef liggen. Ik zat midden in een digitale betaling, deze moest ik eerst even afronden. Intussen keek ik met een schuin oog hoe het mesje Pimpel verging.  De wind blies het staartje vertikaal omhoog, verder bleef het ijselijk rustig . Geen enkele beweging. Uiteraard vreesde ik het ergste, tot ik het beestje één pootje zag strekken.  Ik dacht eerst nog ohh nee … ik ben te laat.

Het was koud, en het waaide flink.  Als ze niet in beweging blijven is het vlug afgelopen met deze tere vogeltjes…

Mijn betaling was inmiddels verwerkt en ik ‘gooide’ mijn pc vlug aan de kant om het vogeltje op te pakken. Dat doe ik altijd als ik het hoor of zie. Menig vogeltje weer ‘op de been’ en ‘in de veren’ gekregen zo. Ik hield het liefdevol in mijn handen en blies warme adem en al mijn liefdevolle energie voorzichtig in het mens- en wenselijk  ‘coconnetje’. Ik voelde nog een hartslag…gelukkig! 

Reken erop dat dát motiveert het leven erin te willen houden, dus ik bleef dapper al mijn liefde zachtjes blazen.

Kijk … in en onder mijn handen begon mees ‘Pimpel’ zich te roeren. Ik had met het oppakken natuurlijk heel zijn of haar verenpakket ‘geruïneerd’. Ik begrijp dat dat een enorme deuk in dat kleine ego geeft. Met de kerst voor de deur wil je immers op je ‘paasbest’ zijn.  Er werd driftig onder mijn armen met veren geschud, en met dat piepkleine spitse snaveltje werd er menig veer weer driftig in de organieke positie teruggebracht.  Een vreselijk koddig gezicht. Intussen kirde ik naar manlief: ‘ Ohh zet op de foto zooo leuk’!  Je ziet op de foto’s hoe driftig het kerstkleed in organieke stijl werd teruggebracht.  Gek genoeg had mees Pimpel geen enkele haast mij te verruilen voor de vrijheid.  Ze genoot van mijn warmte en een velige plek alles rustig in het ‘gareel’ te brengen.  

Bleef ook rustig zitten als een volleerd ‘vogelfotomodel’ of een real life soap acteur/actrice…het leven gaat gewoon door. Ik gaf nog aan: ‘niet iedere mens is zo aardig voor pimpelmeesjes hoor’ !

Na 15 minuten buiten in diezelfde wind en kou te hebben gestaan begon IK inmiddels te verkleumen. Manlief kan geen coconnetje om mij heen maken. Hij heeft het welliswaar altijd warm en is groter dan ik ben, maar IK win het echt royaal in de ‘breedte’ hoor!  Met zachte dwang de kleine mees Pimpel op het voederstandaartje gezet en daarmee eigenlijk ook een beetje ‘afgewimpeld’.

Daar heeft hij/zij zeker 10 minuten , naar mijn beleving enigszins gefrustreerd stilgezeten.   Zo van:  ‘wat gebeurd mij nu’. Waar is mijn prive wellnessresort vol warmte en veligheid ?  Ja het leven is soms ook hard en zeker oneerlijk … ook voor pimpelmeesjes.  Meesje Pimpel heeft in elk geval kennis mogen maken met de liefdevolle mens die hem of haar het leven weer een beetje nieuw leven heeft ingeblazen… 

Niks toeval …het viel mees Pimpel in deze toe.

Na een tijdje te hebben zitten kijken vloog mees Pimpel de wijde wereld weer in … mét een keurig warm en glad gestreken verenpakket.  Klaar voor de vogelkerst … niet te verwarren met vogelkers.  Hoewel, ik weet niet of vogel kerst en nieuwjaar vieren. Ik denk wel het leven…en dat bestaat uit eten en vrij en vrijelijk vliegen.  Ach .. ik zie een gelijkenis in ‘behoefte’  geloof ik…

© Tekst. Mary-José Knuvelder

4 gedachtes over “Een Kerstverhaal: Pimpelmees zonder alcohol.

  1. Ach gossie, wat ben ik blij dat hij/zij in jouw warme en liefdevolle handen kon bijkomen en warmen ………. precies het goede adres, al was het niet slim om zich bijna dood te vliegen.
    De reddende engel was gelukkig nabij, heeft hem/haar warmte en rust geboden, wat hem/haar weer deed opleven.
    Je bent nu naast een mensenengel ook een echte Kerst’engel’ in de Pimpelmezen wereld geworden. Dank voor jouw liefdevolle mezem-EHBO 😘❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s