Gedicht/Verhaal. Een kortere vakantie?

Voor een vergroting, klik op de afbeelding

Ik vraag het mij werkelijk af. Leerkrachten doen hun best alles digitaal aan te leveren, ouders proberen de rol van ‘meester en juf’ zo goed en zo kwaad als het kan ‘erbij’ te doen. Wellicht voelt het nu voor hen alsof ze ‘niks’ doen of het niet ‘goed genoeg’ is. Of voor de kinderen dat men niet hard genoeg gewerkt heeft/zij niet goed genoeg hun best gedaan hebben.
Je geeft er wellicht ok een (verkeerd) signaal mee af?

Kinderen krijgen nu al veel voor hun kiezen ook in wat er zich afspeelt en nog gaat afspelen.
Wellicht mag daar ook oog en vooral ruimte en tijd voor zijn? In het leven zijn er vele vormen van ‘leren’ en van kennis vergaren ook óver het leven bv. Sommigen dingen leer je niet uit boeken. De aanpassingen naar een ‘nieuwe normaal’ vergt immers ook veel aanpassingen en energie. Ik denk dat de vakantie er ook is om te ‘ontladen’ echt even eigen tijd en ruimte te hebben, zonder al te veel (leer)verplichtingen. Dit geldt denk ik voor zowel de leerkrachten, de ouders als de kinderen.

Hoe zie jij dit?

Mary-José

4 gedachtes over “Gedicht/Verhaal. Een kortere vakantie?

  1. Ik denk dan ook: hoezo leerachterstand, alle kinderen hebben minder les, leren wat minder, blijven dus op niveau hetzelfde.
    Gun ouders, kinderen en leerkrachten om op adem te komen, even doen wat een ieder zelf wil en start het volgende schooljaar hopelijk weer ‘normaal’ (zoals jij zegt)
    Helemaal met je eens dus ❤️

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik volg je ook helemaal. Ee is genoeg op ze afgekomen. Een adempauze straks en dan weer fris allemaal aan de gang. Leerstof is er in vele vormen en maten denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s