Verhaal. Kerstslinger.

Kerstslinger.

Het is wat somber weer, past wellicht ook bij de ‘uitkomst’ van de ‘kerstwens’ van de bv NL. (onze regering) Het wordt er niet lichter op, in meerdere opzichten. Des te meer reden je hart vooral open te blijven stellen voor mens, mensheid en menselijkheid. Want ook en vooral dat menselijk zijn en blijven moeten wij SAMEN doen.

Ik stel voor hoe meer ‘dicht’ in ons ons land, hoe opener en liefdevoller ons hart mag worden en zijn. Dan gaan wij de feestdagen ook tot een feest bouwen. Dat hangt nl niet af van de hoeveel aan of zelfs maar ‘kado’ op zich. het gaat om de liefdevolle verbondenheid bij en met elkaar. Dan vier je toch meerdere dagen kerst als je meer als 3 liefdevolle en waardevolle contacten hebt. Een kopje koffie, wellicht een wijntje of biertje met een nootje in goed gezelschap is ook verbindend, liefdevol en mooi. Of je het nu in een restaurant had willen vieren of met een groot gezelschap. Het restaurant in niet verwarmend vanwege het menu , maar vanwege je tafelgenoot/genoten. Het grote gezelschap is niet alleen dat gezelschap, het is wat je ook met het individu deelt welke je kent.

Voor degene die alleen zijn is het anders, wellicht mogen wij ons meer om de kerstboodschap qua inhoud bekommeren. Alleen hoeft niet te zeggen eenzaam. Nodig iemand uit. Iemand die ook alleen is en maak een samen. Mensen met een hart wat al open staat kunnen uiteraard ook iemand uitnodigen die alleen is met de feestdagen. Nodig iemand uit voor een bakje koffie, bier wijntje, avond …. kijk wat past.

In het leven moet je zelf de slingers ophangen, ik hang elke dag andere op. De ene dag uitbundiger dan de andere , soms zit er een ‘wurgslangvariant’ tussen en die mag er dan ook zijn. Niet alle dagen zijn mooi. De liefde wel, verbindingen ook. Deze zijn er op vele manieren en er zijn veel manieren deze vorm en inhoud te geven.

Ik blijf het zeggen. Pas goed op jezelf … en elkaar.

Ben respectvol voor en naar elkaar geef elkaar ruimte en steun elkaar, dan komen wij hier samen doorheen.

Liefde en licht zullen altijd (over)winnen.

© Tekst en Foto. Mary-José Knuvelder.

6 gedachtes over “Verhaal. Kerstslinger.

 1. Ook ik ben alleen en heel soms eenzaam, maar meestal vergaat het mij prima in mijn eentje.
  Kerstavond ga ik naar mijn oude buurvrouw en maken wij er samen een feestje van in genegenheid en verbinding met elkaar.
  Wij kennen elkaar ook al ruim 50 jaar, kennen elkaars familie, dus gesprek stof genoeg, te samen met een hapje en een lekker flesje wijn amuseren wij ons vast prima.

  Like

 2. Mooi! We hebben zeker lieve mensen om ons heen, alleen zal het idd anders dan andere jaren zijn, één iemand zullen we zeker bezoeken met deze dagen, die kort geleden is verhuist naar een verzorgingshuis, dus die gaan we aandacht geven! Hij krijgt er jammer genoeg niet alles meer van mee!

  Geliked door 1 persoon

 3. Caroline. Fijn dat je ok kunt en durft uitreiken, het samen fijn kunt hebben. Geniet de kerstdagen en oud en nieuw met hapjes, drankjes en verbindingen die je dierbaar zijn lieverd.

  Like

 4. Ja lievde Roelie, het zal idd anders zijn. Gelukkig blijven de verbindingen zolang men leeft. Fijn dat jullie oog en hart hebben voor een man die toch alleen zit met deze dagen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s