Verhaal. Storm ‘Evert’.

STORM ‘Evert’.

Wij hebben storm “Evert’ overleefd. Wat een ‘gewoeiwaai’ zeg. Onze schuttingen staan scheefgebukt onder alle windgeweld. De tuinmeubelen zijn verspreid over de tuin. De vogelvoederstandaard heeft in plaats van een trotse vertikale positie een verslagen horizontale positie moeten aannemen. Boeddha die ons kleine vijvertje ‘bewaakt’ heeft een dusdanige duw van de wind gekregen dat hij van náást de vijver naar IN de vijver is gegaan. Een nederige nederlaag is nu zijn lot.

Straks zal manlief wel de tuin in gaan om de boel weer ‘organiek’ te krijgen. Ook even kijken of het merelnest in onze Toscaanse Jasmijn de storm overleefd heeft. Er is zo hard aan gewerkt door het a.s. ouderpaar. De wind is in elk geval gaan liggen.. heeft zich ook gewonnen gegeveven en rust nu even uit. De wolken ‘jagen’ nog wel in de lucht en hier en daar ‘rukt’ er nog een ‘stormstaartje’ uit..de laatste stuiptrekkingen van Evert.

Hoe heb jij de storm ervaren , overleefd, doorleeft of heb je er welicht niks van mee-beleeft?

Knuff MJ

6 gedachtes over “Verhaal. Storm ‘Evert’.

 1. Arme gegeselde Boeddha en tuinmeubilair/schutting.
  Hopelijk krijg hubby alles weer op zin plek en heeft het noestig gebouwde merelnest het overleeft en kunnen ‘pa en ma’ merel verder aan hun nest en kroost bouwen.
  Hier ook het een en ander verspreid door de tuin gevonden vanmorgen en weer teruggezet/gelegd daar waar het hoorde.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vond dat storm evert nog wel redelijk tekeer is gegaan.

  In mijn /onze beleving is het hier op de punt van onze voorkant wel eens ruiger geweest.

  Wel is de afvoer van de dakgoot eraf gewaaid dus wat dat betreft heeft storm evert werk achter gelaten.

  Hopelijk is hij nu uit geraasd.

  Groet van de monnikenweg,

  Grietje

  Like

 3. Dank je wel Anoniem dat je het even aankaart! Daar ben ik blij mee. de ‘fantasiewoorden’ gebruik ik overigens bewust. De spelfouten die ik verder ontdekt heb zijn er uitgehaald. Mocht je er nog ontdekken hou ik mij aanbevolen. Mijn ogen zijn nl na een dubbele staaroperatie niet meer wat ze waren, én ik lees makkelijk over mijn eigen fouten heen . Ook een bekend verschijnsel dat je hersenen zelf het beeld ‘aanvullen’. Nogmaals, dank je wel voor je reactie.

  Like

 4. Hallo Zomer19. oh, er zullen best ergere stormen geweest zijn. Wij zitten hier vol op de wind en die kan over het grote veld flink aanwakkeren. Jullie zitten wellicht wat meer door huizen ‘ingesloten’. Al heeft Evert toch wat ‘bereikt’ bij jullie aan narigheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s