Verhaal. Side by Side

SIDE BY SIDE


Ronde één

Ik kan beginnen met en ‘leuke’ anekdote, vers van de pers. Vandaag op 30 april 2021.

Wij willen onze koelkast en vriezer na 26 jaar vervangen voor een zuiniger exemplaar en twee apparaten vervangen door één grote als geheel..

Gisteren bericht gekregen dat het gevaarte vandaag zou komen. Wij hoorden nog hoe laat. Dat laatste is niet gebeurd. Met als resultaat dat wij om 08.30 uit ons bed gebeld werden dat ‘ze’ binnen een kwartiertje het gevaarte kwamen afleveren. Zo, dat was al een sprintje van manlief naar de telefoon, nu ook om in de kleren te komen en naar beneden . Ik kreeg de 2e shift om uit bed en in de kleren te komen. Manlief was beneden al druk bezig een en ander leeg te trekken. Ik volgde, en samen deed ieder één exemplaar zodat wij redelijk vlug toch alles leeg hadden. Alles omgeven door diepgevroren bakjes en bevroren koelelementen. Wij keken elkaar enigszins trots aan, dat was mooi en vlotjes verlopen teamwork. Manlief gaf al aan , men doet niks meer met deze oude beestjes , dus alle bakken er zo uitgetrokken. Die kunnen wij later nog wel wegwerken was zijn redenatie. De boel enigszins toonbaar gemaakt, want je wil niet weten wat er achter een koel of vrieskast vandaan komt als die van de muur komt. Ik pleeg daar niet wekelijk of maandelijks te komen. Ik trek die echt niet zomaar van de muur weg. manlief is lekker lang, die kan overal goed bij en maakt het met liefde schoon.

Goed, wij geduldig wachten op de vrachtwagen, die inderdaad na ruim een kwartiertje aankwam. De oprit was al leeggemaakt, maar de heren hadden liever meer werk met een steekkarretje om het vanaf de straat in huis te kruien dan dat men het vanaf de laadvloer van de vrachtwagen kon binnen kruien. Prima, ieder de eigen werkwijze, al dan niet handig of ‘wijs’. Manlief keek engszins verbaasd toen het steekkarretje aankwam met een …ja één bescheiden koelkast. In elk geval niet het exemplaar qua maat die wij besteld hadden. Oeps!  Manlief de foto erbij , het nummer en nee, dat klopte niet. Dit was slechts één deel van twee delen die samen weer één geheel vormde. Nee, dit was echt niet de maat of het nummer. De bezorgers wisten ook dat het er één was die uit twee delen bestond als geheel , maar men had alleen DIT deel bij zich. Tja, daar hebben wij weinig aan. het was simpelweg NIET wat wij besteld hebben of hadden. Goed, de heren nog koffie aangeboden die men afsloeg,  de heren wilde verder onder het protest dat men een heel eind voor niks gereden had. Waarbij ik fijntjes opmerkte dat wij voor datzelfde ‘niks’ de hele boel als de wiedeweerga leeg hadden getrokken en nu dat omgekeerd weer konden herhalen én geen koel/vriescombinatie hadden en dit dus nogmaals herhaald mocht worden. Gelukkig konden wij er allemaal ook wel weer om lachen.

Zij weg, wij aan de slag de boel weer op de organieke plekken terug te krijgen.

In het totaal ruim een uur later was alles uit- en weer ingeruimd, opgeruimd en schoon. Wij aan de koffie tevreden met ons teamwork en een ontbijt voor ronde twee. Manlief schamperde nog : straks staat dat andere ding ergens achteraan en houden ze alsnog twee exemplaren die één geheel vormen over.

Ronde twee

Mocht je nu denken nah, dat is jammer en nu? Goed dat ‘nu’ zal ik je uitleggen. Natuurlijk liet manlief het er niet bij zitten. Het magazijn een mail gestuurd met onze ervaringen en de probleemstelling met de aankondiging dat hij nog zou bellen (men was pas om 09.30 open). Het bedrijf was manlief voor en belde zelf. Duizenden excuses, dat was niet hun beleid enz.   Het magazijn gaf aan dat dit product inderdaad uit twee delen bestond die je aan elkaar vastzet en dat je ze nooit apart kunt bestelen, dus ergens is er in die vrachtwagen/inruimen iets niet goed gegaan. Hij zou er zelf achteraan gaan en weer terugbellen. Dat gebeurde keurig.  Hoe dan ook, het resultaat is dat wij ergens , ..ja ‘ergens’ alsnog de twee delen tegelijkertijd bezorgd krijgen. Men neemt nog contact met ons op voor een volgende bezorgdatum.

Wij hebben het er warm van gekregen.

Mary-José Knuvelder

6 gedachtes over “Verhaal. Side by Side

  1. Whahaha, wat een (vervelende) bak om zo je nest uitgejaagd te worden, de boel uit te moeten ruimen en een uur later alles weer terug te moeten plaatsen ……… waardeloos.
    Hopelijk komt nieuwe exemplaar snel, zonder opgejaagd te worden en met allebei de delen.
    De muren achter de apparaten zijn in ieder geval weer schoon, dat scheelt een volgende keer weer 😉😂

    Geliked door 1 persoon

  2. Hahaha wat een stunt. Ja aan een halve koelkast/ vriezer heb je niks. Gelijk al ochtendgym gehad. Hopelijk de volgende bezorging goed.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s