Verhaal. Achter glas

GEVOELSJOURNAAL

Het zonnetje schijnt, de schuifpui is open en er waait een lekker briesje. Ik geniet van mijn feestkoffie en de pot met thee.

Even ‘indraaien’ voor ik weer aan de slag ga. Gisteren de hele dag in de keuken vertoeft met allerlei soorten recepten en groenten/fruit. Alles staat mij nu ‘glazig’ aan de kijken. Alles wat ik in een pot gestopt heb na veel was, schoonmaak en snijwerk. Er staan weer een aantal vriendelijk potjes gourgette chutney te wachten.Minstens 3 weken laten intrekken voor er überhaupt aan nuttigen gedacht mag worden.

De auberginesoep hebben wij gisteren al geproeft, die gaat vandaag weer in de herhaling én een deel mag het goed koud krijgen in de vriezer.

Ik ben er nog niet, er kijken mij nog vele komkommers aan om ook achter ‘glas’ te mogen schitteren, en ook de nodige gourgettes willen nog stralen in een mooi recept en de aubergines kijken mij ook al ‘donker’ aan omdat zij zich gediscrimeerd voelen waarom zij nog geen ‘keuken aandacht’ gekregen hebben. De Madam Chenet pepers heb ik gisteren al hoestend en proestend kunnen vermalen tot een pittig poedertje. Wahahaha, ik heb mijn eigen ‘pepperspray’ zo, een die ook goed als traangasgranaat kan dienen. Mijn hemel ik hoestte mij een ongeluk en de tranen liepen over mijn wangen tijdens het verwerken. Maar goed, er is nu een potje ‘heet’ die zijn weerga niet kent. Manlief houdt van pittig, nou die kan zijn hartje ophalen. En, eenmaal gedroogd en vermalen zijn de pepers heel lang houdbaar. Ik ben er dus heel lang vanaf dit te herhalen 😉

Mijn royaal half antieke lijf gaf vanmorgen wel aan dat de ‘graat’ het moeilijk had goed ‘aan de praat’ te komen. Mijn rug voelt zich wat misdeeld geloof ik. Ik zal er lief voor zijn vandaag. Morgen weer een dag voor de ‘potten en pannen’. Ik heb dus niet zo heel veel van het mooie weer genoten, behalve ‘achter glas’. Maar ja, daarmee was ik wel solidair met alle groenten en fruit wat ik zelf ‘achter glas’ gezet heb 😉

Ik wens je een mooie dag toe, liefst niet achter glas maar lekker van het weer genietend.

Dat ga ik ook maar doen. Pas goed op jezelf … en elkaar!

Knuff MJ

2 gedachtes over “Verhaal. Achter glas

  1. Jij bent fantastisch bezig geweest de afgelopen maanden, met van alles en nog wat in glas stoppen voor ‘later’.
    De komende maanden lekker van gaan genieten samen 👍💝

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s