6 gedachtes over “Gedicht. De QR code

 1. Vreselijk en onwenselijk/onmenselijk.
  Ik zou zeggen …….. gooi weg die QR-code allemaal, dan kunnen ze (Haagse politici) niks meer en kunnen wij weer als vanouds normaal ons leven leiden

  Geliked door 1 persoon

 2. Tja, ik ben bewust. QR code 🎯
  Onze ” vrijheid” aan overheid regels.
  Angstige momenten. Omdenken?
  Ik buig om. De rust opzoeken. Snelheid van de economie is wurgende.
  Heerlijk shoppen is er niet . Blij met openhouden van super markten.
  Vindingrijk worden op deze onmacht kent geen grenzen. Frisse lucht stroomt mijn woning.
  Sociale contacten via internet. Best handig.
  Knuffelen ‼️‼️ nu even niet. De zoveelste lockdown afwachten.
  Mijn kleinzonen omhelzen. Mijn volwassenen kinderen tegen mij aanhouden.
  Internet berichten zijn huidige communicatie

  Like

 3. Wat raak lieve MJ. Ja…You will own nothing and you will be happy. Ik kan mij daar niets bij bedenken wat mij dan blij zal of zou maken. Nog steeds ben ik iemand die vanaf de zijlijn naar een hele slechte en onwerkelijke film zit te kijken en tsja…Eeuwenoude voorspellingen zijn aan het uit komen. Maar…er is ook een hele mooie en positieve andere kant. Er zullen ook andere tijden gaan aanbreken, waarin ook een andere, liefdevolle wereld komt, waarin men elkaar helpt en waarin alleen de liefde en vrijheid zal zijn. Nu is het de tijd van de Lichtwerkers en…ook de Kristalkinderen. In deze periode mogen ( want “moeten” vind ik een lastig woord ) we elkaar tot steun zijn en ook voor de mensen om ons heen, we mogen ons licht laten schijnen en soms is dat al in iets heel kleins…ondanks de verplichte mondmaskers en het afstand houden, gevaccineerd of niet, Soms is men al geholpen met een glimlach..want men ziet dat aan de ogen, ondanks het masker, even iemand helpen in de winkel, of bij je buurtjes. Mag er meer verbinding komen ❤

  Geliked door 1 persoon

 4. Het zou mooi zijn als ze het achterwege laten. In een democrtaie past geen discriminatie. het lijkt mij geen passend beleid en het geeft t en teveel macht aan één partij wat ook de democratie schaadt (en dus de mensen en de mensheid) vrees ik.

  Like

 5. Lieve Leonie. Gelukkig hebben wij allen de keuze op onze manier om te gaan met. er onze eigen weg in te vinden. ieder heeft ook de eigen behoefte en hoe daar mee om te gaan ook in ‘omdenken’. Het prikkelt wel de creativiteit.

  Like

 6. Lieve Georgette, wij leven echt in een transformatieperiode. Hoe en wat dan ook. Je geeft het zelf al mooi aan het ‘moeten’. Dingen die in vrijheid en vrijellijk mogen hebben vaak meer liefde en ontwikkeling tot gevolg. Daar ben ik ook voor. Dwang, angst en macht is afdwingen en moeten. Natuurlijk mag in een samen-leving het algemeen belang van belang zijn , maar dan wel met en in samen-spraak, in debat en met respect voor de keuzen van anderen. Ik mis dat laatste wel in het heden. Er zijn altijd meerdere wegen (zoals meningen) die mogen ook geuit mogen worden, zienswijzen verruimt en zeker gehoord. Ik ben voor keuze, neem aan wat goed voor je voelt en voor jou dan ook is, maar dwing een ander niet je eigen angst aan te nemen onder dwang en repressie. Ik hou van het licht en ook van lichtheid. Het leven is eindig en wellicht ligt daar voor velen de grootste angt. De angst voor de dood, want ja, deze wordt ook vaak ‘opgeborgen ‘ in achterkamertjesals een soort van geheim en ‘note done’. wij zullen onze eindigheid ook mogen omarmen. Het leven is niet maakbaar, maar je kunt wel het leven mee-maken. Ook ogen kunnen lachen, een knipoog even iemand helpen, blijf menselijk , en dat is wellicht ieders eigen (grootste) taak als mens. De onderstening van de mensheid in liefde, verbindig en respect. Van mij mag ieder deze tijd op eigen wijze beleven en dus ook in dit in openheid en eerlijkheid wederzijs kunnen en mogen communiceren. Ik ben niet voor wat en wie dan ook uitsluiten of discrimineren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s