4 gedachtes over “Gedicht. De pijn van oorlogen

 1. ” de pijn van oorlogen”

  Als 2e generatie oorlog slachtoffer ervaarde ik de angst . Ouders hebben geleden. Gaven onbedoeld aan ons kinderen mee.
  Alsof ik in hun periodes leefde.
  Ook mijn 4 kinderen kregen mijn ongemak, angst en verdriet mee.
  De 4 e generatie gaan een andere toekomst te gemoed.

  Geliked door 1 persoon

 2. ZO gaat dat Leonie, wij geven als ouders ook (onverwerkte) dingen door. Het is de taak van een volwassenen de eigen onverwrekte gevoelens zoveel mogelijk te ‘duiden/verwerken’ …De cirkel van alle geweld te doorbreken, dat serieus te nemen. Dat is een groot geschenk aan je (klein)kinderen. daar is bewustwording en bewistzijn voor nodig. Het si mijn gevoel dat meer en meer ‘zien’ wat de valkuilen/oorzaken van oorlog zijn. Ik gun onze (klein)kids en vele generaties een andere wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s