5 gedachtes over “Gedicht. Sprookje van 1000 en één nacht.

 1. Het gebeurt helaas (nog steeds) in ieder land en voor de meisjes/vrouwen die het overkomt/overkomen is heb ik diepe bewondering en respect voor hun overlevingskracht, zij zijn de echte helden in mijn ogen

  Geliked door 1 persoon

 2. Kracht 🙋🏽‍♀️

  Laten we in ons Nederland niet gaan bagatelliseren.
  Achter een dichte deur gebeuren zulke dingen.
  Ooit mee gemaakt.

  Ik heb geleerd en ben geheeld

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat klopt helemaal Leonie. Het verschil is alleen dat het hier officieel niet mag en het in andere landen normaal is, zelfs gebruikelijk. Ik vind het beiden onverkwikkelijk op zijn minst! Hier mag het niet maar het gebeurd en wordt beslist niet altijd erkent, gezien of aangepakt . Dubbele moraal. Menselijk gezien zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn dat het veroordeeld en aangepakt moet worden. Het feit dat je het doet/kunt doen als dader mag ook wat zeggen over je ‘ontwikkeling’.

  Like

 4. Klopt helemaal lieverd, alleen is het in die landen een ‘gebruik’ of zef ‘traditie’ zo je wilt. Hier gebeurd het ook, ik weet het. Het is officieel verboden, wat niet wil zeggen dat er actief altijd wat tegen gebeurd of wordt ondernomen. Mag ook wat zeggen he.

  Like

 5. IDD.

  Ondanks het bij wet is vastgelegd,
  Kan je gevoelens onstabiel haar werk doen.
  Onmacht voelen. Proberen om ….
  Waarin ik juist onbewust mijn kinderen
  Ook in onmacht liet leven.
  Op hun volwassenheid kiezen zij hun eigen manier van verwerken.

  Wat in Iran is gebeurd kan ik niet goed keuren. Top dat vrouwen hun acties ten toon spreiden.

  Ach, wie ben ik?
  Ik leef in vrijheid?
  En wel die ik voor ogen heb.
  Daaraan onder vind ik voldoende leer situaties

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s