Verhalen. een toast op proost!

Voor een vergroting, klik op de afbeelding

GEVOELSJOURNAAL  08-02-2020

Goedemorgen lieve mede-gevoelslezer. 

Een gevoelsontbijtje onder de ‘dottige’ wolkjes die (nu nog)rustig  aan de hemel grazen. Voor morgen schijnt er heel wat aan wind en jagende wolken voorspelt te worden. Manlief nog op één oor dus mijn feestkoffie staat nog in ‘the hold’.  Geeft niet hoor, ik drinken eigenlijk alleen met hem de feestkoffie. Doordeweeks drink ik gewoon thee, en er staat een flinke sloot warm naast mij te dampen.

Gisteren ons heerlijk vermaakt met het diner om 42 jaar ‘verkering’ te vieren. Getrouwd zijn in 1982.  Herinneringen opgehaald,  en weer nieuwe gemaakt. Wij kennen elkaar langer mét elkaar dan zonder. Ik ken hem langer dan mijn eigen ouders ooit zijn mogen worden.  En ik ‘ken’ hem al een eeuwigheid in mijn hart.  Samen heel wat mee mogen maken in voor en tegenspoed in ontmoeten en mogen tegenkomen. Heel wat mogen leren bij en van elkaar.

Van een samen naar een gezinnetje mogen groeien met de komst van onze dochter die ons ouders maakte. Inmiddels zijn wij grootouders van een kleinzoon. Weer een heel andere rol in een samenzijn en onze liefdevolle verbindingen.

Dankbaar elkaar in de lente van ons leven te hebben mogen ontmoeten, de zomer volop te hebben beleefd, de herfst volop te hebben beleefd , met alle ‘vallende bladeren’  en ‘verkleuringen wat dit seizoen aan terugtrekken van leven/gezondheid met zich meebrengt. Wij Genieten deze nadagen en gaan voor het ‘kaasplankje’ in het leven ….want ook de winter van het leven brengt mooie dingen en veel liefdevolle warmte.  Samen kunnen terugblikken op vele seizoenen in het leven is een rijkdom niet iedereen gegund. 

Niet dat wij geen tegenslagen hebben gekend, ieder die mij en ons kent weet écht wel beter. Ook die beproevingen horen bij het leven in processen en lessen die heel veel rijkdom kunnen brengen.  Wij mogen ze nog steeds samen in- en aangaan. Daar ben ik dankbaar voor. Wat de winter van ons leven ook zal brengen, het samen kunnen en mogen delen van alle ‘seizoenen’  heeft een bijzonder be-leven, en een bijzonder samenzijn.

Als mijn en ons leven een diner zou zijn gelijk wij gisteren smaakvol en liefdevol hebben mogen nuttigen.  Een 4-gangen diner. Zijn wij inmiddels bij het ‘kaasplankje’ aangeland. Maar liefst wel een uitgebreide mét een heerlijk port (op leeftijd, net als wij ). Alles wat mag worden toegevoegd de feestvreugde te vergroten omarmen en ontvangen wij liefdevol. Ik ben een echte kaasliefheber, er zijn vele soorten kazen. Ik wil ze allemaal wel proberen, liefst in een samenzijn en samen-zijn met mijn ‘Generaal’.

Daarna is het pas de tijd voor zoete ‘toetjestijd’ … ook met een lekkere dessertwijn uiteraard,  als het ons gegund is.

Intussen is mijn ‘feestkoffie’ gearriveerd. Ik geniet weer verder van manlief, koffie, van samenzijn.  Wij vieren door …

Ik gun je een mooie verbindende en liefdevolle dag met allen die jou levensseizoenen kleuren en verwarmen.  Uiteraard een smakelijk levensdiner. Dat je elke gang maar ten volle tot je kunt nemen en van kunt en mag genieten.

Een toast op proost!

Een toast …

42 jaar ‘verkering’ … proost.